Babits Mihály Emlékház – Múzeumpedagógia

A Babits Mihály életét, korát bemutató múzeumpedagógiai foglalkozások – drámapedagógiai elemekkel, képalkotói képességet, fantáziát megmozgató, beszéd és előadó készségeket fejlesztő, új ismeretet feldolgozó órák melyek a Babits Villában Esztergomban.

Babits villa

  • Babits Villa

6-18 éves korig ajánljuk

„Nem azért épült, hogy századokig álljon hanem múló tanyául mint Fecskefészek.” Ezen a foglalkozáson megismerjük a Költő Fejedelem és Esztergom kapcsolatát. Mit adott Babits Mihály jelenléte az esztergomi kisváros életéhez? A költőnek és családjának itt szerzett élményei, hogyan jelennek meg a műveikben, és máig is hallható és látható formában a Babits Emlékházban?

  • Az író is ember

10-18 éves korig ajánljuk

Ezen a humorral átitatott foglalkozáson megismerhetik a gyerekek Babits Mihályt az embert és azokat az írókat és költőket, akiknek a nevei megtalálhatóak az autógramm falon. Beleélő készségüket fejlesztve apró jelenetek megelevenítésével arra is fény derül ki milyen kapcsolatban állt egymással illetve a házigazdával, Babits Mihállyal.

Gyerekek múzeumpedagógia órán

  • Kávéházi kultúra a XX. században

12-18 éves korig ajánljuk

Milyen szerepet játszott az írók életében a kávéházi kultúra? Csak találka hely volt vagy annál több is? Kinek mi lehetett a "szokásos" illetve milyen anekdoták maradtak fenn a kávéházakban a nagy Nyugat íróiról?Mely íróknak milyen szokásaik voltak? Rengeteg időt töltöttek "második otthonukban", hogy milyen lehetett az élet a századfordulón, hol találhatóak ezek a kávéházak megtudhatod ha eljössz erre az új múzeumpedagógiai foglalkozásunkra.

Az író is ember

  • Nyughatatlan Nyugatosok 1. – Legyél te a Nyugat motorja

10-18 éves korig ajánljuk

Szeretettel üdvözlök mindenkit a Nyugat szerkesztőségi ülésén. Tartsuk szem előtt hogy időre elkészüljön a Nyugat! Eddig még sosem késtünk a kiadással, eztán sem szeretnénk!” Újságkészítés közben megismerjük a Nyugat folyóirat létrejöttének körülményeit és magát a szerkesztő urat, Babits Mihályt is.

  • Nyughatatlan Nyugatosok 2. – Stílus -hang-kép-film

10-18 éves korig ajánljuk

Kisfilmen, képeken és korabeli zenén keresztül megismerjük azokat az írókat és költőket akiket Nyugatosok néven emlegetünk. Milyen művészeti ágak élik ekkor reneszánszukat? Milyen hatással vannak íróinkra? Rád milyen hatással van ez a kor? Gyere el és visszarepítünk az időben!

Gyerekek Gyerekek

Gyerekek

Bejelentkezés: a (+36) 33 500-175 -ös telefonszámon hétfőtől péntekig 8-16:00-ig 

 
Kövessen minket a Facebookon is