Aktuális

Tisztelt Látogatók!

A Látványtár nyitva tartása megváltozott!


H-CS ZÁRVA
Péntek - 10:00 - 18:00
Szombat - 10:00 - 18:00
Vasárnap - 10:00 - 18:00
Megértésüket köszönjük!

Tisztelt Látogatóink! 
A pilisszentléleki szlovák tájház technikai okok miatt határozatlan ideig ZÁRVA tart.
 Megértésüket köszönjük!

 

001

A kiállítás 2021. szeptember 15-ig látogatható!

Várjuk Önöket!

 

Pályázati lehetőség!

"VÁRAK - RÉGIÓK" címmel nemzetközi multimédia pályázatot írt ki középiskolásoknak a Magyar Nemzeti Múzeum és a Magyar Település- és Területfejlesztők Szövetsége, Szerbiából a Golubac Fortress Ltd., Lengyelországból a District Museum in Sandomierz és Szlovákiából, az észak-komáromi Pro Castello Comaromiensi Egyesület.

A pályázat célja, elősegíteni a Duna és a Visztula menti népek, régiók, országok közös történelmi sorsának és egymást segítő kapcsolatának megismertetését és a felnövekvő nemzedék részvételét e régiók és országok közötti együttműködésben.

A pályázat a Visegrádi Együttműködés megalakulásának 30. évfordulója alkalmából került meghirdetésre. "Európa védelmezői" vagy a "Vár és régiója" témakörben várják a pályaműveket, amelyek vagy egy 5 perces videót, vagy egy diasorozatot tartalmaznak a választott témából.

A pályaműveket országonként szakértő zsűri értékeli. Az eredményhirdetés 2021. november 19-én lesz, mivel ezen a napon volt az 1335-ben megtartott visegrádi királytalálkozó oklevelének az aláírása, amely a Visegrádi Négyek ország csoport megalakulásának is a történelmi előzménye volt.

A pályaműveket 2021. október 5-ig lehet elküldeni.
Pályázat elérhetősége: www.castlesregions.eu
info: info@castlesregions.eu

A Látványtár és a Babits Mihály Emlékház is Hungary Card elfogadóhely!
Bővebb információ:
https://hungarycard.hu/

 
Kövessen minket a Facebookon is